Propolis er biernes vigtigste forsvars middel mod sygdomme.

Propolis er et antibakterielt og klæbrigt stof som bierne henter fra knopskudene på kastanie, birk, elm, poppel og grantræer. Det bruges til at beklæde alle indre overflader med for at beskytte bierne mod angreb af virus, svampe og bakterier.

Vi mennesker har taget propolis fra bierne og tygget det som et aktivt stof mod en lang række sygdomme. I hæftet “Apitherapi” kan du læse om alt hvad propolis siges at være godt for. Se også hvad andre kunder skriver om deres erfaring med propolis her.

Selv bruger vi det forebyggende for at styrke immunforsvaret eller når en forkølelse nærmede sig. Et produkt der er godt at have når uheldet er ude.

Apiterapi om propolis og dens gode egenskaber

Se her hvordan det anvendes.

Ordet “Pro-polis” er græsk og betyder “foran-byen”  -et beskyttende skjold foran bifamilien.

Links:

Apiterapi
Læs her om propolis og dets gode egenskaber fra side 13 eller om hvordan man laver sin egen propolis tinktur, propolis snaps, creme m.m. på side 19.

Sund forskning

Læs her om de aktive stoffer der findes i propolis og hvilke gavlige virkninger de har på vores helbred. Dette link er fra “Sund forskning”, som kommer med en mere uddybende dokumentation af hvad propolis er godt for.

Propolis indholdeholder:

50 – 55 % klæbestoffer fra planter,
20 – 35 % voks, bivoks og plantevoks,
5 – 10 % æteriske olier
5 % pollen
5 % andre stoffer

Der er mere end 40 flavonoider, aromatiske syrer, phenoler (coumarin og acetylsalicylsyre), aromatiske aldehyder (vanillin og iso vanillin), terpenoider, fedtsyrer, nogle sukkerarter, aminosyrer samt vitaminer og mineraler.