Propolis har siden tidernes morgen blevet brugt som et rent naturprodukt mod en lang række sygdomme forårsaget af  bakterier, virus eller svampe.

Hvor kommer propolis fra?

Propolis er biernes vigtigste forsvars middel mod sygdomme.

Propolis er et antibakterielt og klæbrigt stof som bierne henter fra knopskudene fra forskellige træarter, især kastanie, birk, elm, poppel og gran. Det bruges af bierne til at beklæde alle indre overflader med for at beskytte bifamilien mod virus, svampe og bakterier.

Ordet “Pro-polis” er græsk og betyder “foran-byen”  -et beskyttende skjold foran bifamilien.

Hvad består propolis af?

Propolis indeholder mere end 40 flavonoider, aromatiske syrer, phenoler (coumarin og acetylsalicylsyre), aromatiske aldehyder (vanillin og iso vanillin), terpenoider, fedtsyrer, nogle sukkerarter, aminosyrer samt vitaminer og mineraler.
Propolis indeholder:
50 – 55 % klæbestoffer fra planter,
20 – 35 % voks, bivoks og plantevoks,
5 – 10 % æteriske olier
5 % pollen
5 % andre stoffer

Propolis anvendt som naturmedicinApiterapi om propolis og dens gode egenskaber

Vi mennesker har høstet propolis fra bierne og tygget det som et aktivt stof mod en lang række sygdomme siden tidernes morgen. I hæftet “Apitherapi” kan du læse om alt hvad propolis siges at være godt for, men prøv også selv at søge på nettet. Skriv propolis og derefter den sygdom du ønsker at teste om propolis er godt for, f.eks. forkølelse, halsbetændelse, tandkødsbetændelse, tumor eller kræft, mavesår eller hvad som helst der har med virus, svampe eller bakterier at gøre. Du vil bliver overrasket over så mange forskellige sygdomme propolis her en effekt over for.

Du kan også læse her om andre kunders erfaring med propolis.

Se også her hvordan det anvendes.

Links:

Apiterapi
Læs her om propolis og dets gode egenskaber fra side 13 eller om hvordan man laver sin egen propolis tinktur, propolis snaps, creme m.m. på side 19.

Sund forskning

Læs her om de aktive stoffer der findes i propolis og hvilke gavlige virkninger de har på vores helbred. Dette link er fra “Sund forskning”, som kommer med en mere uddybende dokumentation af hvad propolis er godt for.