Tyg det

Vi anbefaler at du bruger det så uforarbejdet som muligt. Tag en mængde svarende til en ært, tyg det sammen til en klup og sut på det eller tyg det som “tyggegummi”. Du kan sagtens sluge det, men jo længere tid du kan have det i munden, jo længere virkning. Sætter du det fast i ganen el.lign. natten over, virker det også mens du sover.

Sørg for altid at have propolis på lager, så du kan tage det så snart en forkølelse eller andet nærmer sig.

NB. Ganske få kan have allergi over for propolis. Du er sikkert ikke en af dem, men ved nu, at propolis allergi kan forekomme hvis du føler ubehag. Vi har endnu ikke oplevet et sådan tilfælde.

 

Apiterapi
KLIK – for at læse alt om hvordan propolis og biernes produkter bruges i naturmedicinen

Andre anvendelsesmuligheder

Propolis snaps
En anden måde at bruge propolis på er som propolis snaps. Man lader en flaske snaps eller Vodka trække på ca 1/2 dl. findelt propolis i ca. 3 uger. Ryst flasken en gang imellem. Derefter sis snapsen og kan evt. sødes med lidt honning. Man har nu en fin gul snaps, som flere af vore kunder har brugt mod en dårlig hals. Smagen er stærk, og egner sig derfor ikke sammen med silden!

Propolis tinktur
Bland 100 gram eller 90 ml 70-96% alkohol med 10 gram findelt propolis og lad det trække i nogle uger. Brug ren alkohol og ikke husholdningssprit, som er giftig. Udtrækket filtreres og indeholder nu 10 % propolistinktur.

Propolis salve
Af propolis tinktur kan du lave en propolis salve ved at tinkturen med kokosolie eller honning. Selv bruger vi propolis salve til småsår, hudafskrabninger, brandsår, fodsvamp og bumser. Alt hvad der har med virus, svampe og bakterier at gøre.

Terapi med propolis
I hæftet Apiterapi kan du på side 19 læse mere om hvordan du kan lave din egen propolis tinktur, creme m.m.