Tyg eller sut det

Vi anbefaler at du bruger det så uforarbejdet som muligt. Tag en mængde svarende til en ært, form det med tungen til en klump og sut eller tyg det så længe som muligt. Hvis du vil undgå at det klistrer til tænderne, skal du nøjes med at sutte på det. Du kan også sætte det fast under ganen el.lign. natten over, så virker det også mens du sover. Til sidst kan du bare spise det eller spytte det ud.

Sørg for altid at have propolis på lager, så du kan tage det så snart en forkølelse eller andet nærmer sig.

NB. Ganske få kan have allergi over for propolis. Du er sikkert ikke en af dem, men nu ved du, at propolis kan fremkalde allergi, hvis du skulle føle ubehag. Vi har endnu ikke oplevet et sådan tilfælde.

Apiterapi
KLIK – for at læse alt om hvordan propolis og biernes produkter bruges i naturmedicinen

Andre anvendelsesmuligheder

Propolis snaps
En anden måde at bruge propolis på er som propolis snaps. Man lader en flaske snaps eller Vodka trække på ca 1/2 dl. findelt propolis i ca. 3 uger. Ryst flasken en gang imellem. Derefter sis snapsen og kan evt. sødes med lidt honning. Man har nu en fin gul snaps, som flere af vore kunder har brugt mod en dårlig hals. Smagen er stærk, og egner sig derfor ikke sammen med silden!

Propolis tinktur
Bland 100 gram eller 90 ml 70-96% alkohol med 10 gram findelt propolis og lad det trække i nogle uger. Brug ren alkohol og ikke husholdningssprit, som er giftig. Udtrækket filtreres og indeholder nu 10 % propolistinktur.

Propolis salve
Af propolis tinktur kan du lave en propolis salve ved at tinkturen med kokosolie eller honning. Selv bruger vi propolis salve til småsår, hudafskrabninger, brandsår, fodsvamp og bumser. Alt hvad der har med virus, svampe og bakterier at gøre.

Terapi med propolis
I hæftet Apiterapi kan du på side 19 læse mere om hvordan du kan lave din egen propolis tinktur, creme m.m.