Tyg eller sut det

Vi anbefaler at du bruger det så uforarbejdet som muligt. Tag en mængde svarende til en ært, form det med tungen til en klump og sut eller tyg det så længe som muligt. Hvis du vil undgå at det klistrer til tænderne, skal du nøjes med at sutte på det. Du kan også sætte det fast under ganen el.lign. natten over. Til sidst kan du bare spise det eller spytte det ud.

NB. Ganske få kan have allergi over for propolis. Du er sikkert ikke en af dem, men ved nu, at propolis kan fremkalde allergi, hvis du skulle føle ubehag. Vi har endnu ikke oplevet et sådan tilfælde.

Andre anvendelsesmuligheder

Propolis snaps
En anden måde at bruge propolis på er som propolis snaps. Man lader en flaske snaps eller vodka trække på ca 1/2 dl. findelt propolis i ca. 3 uger. Ryst flasken en gang imellem. Derefter sis snapsen og kan evt. sødes med lidt honning. Man har nu en fin gul snaps. Smagen er stærk, og egner sig derfor ikke sammen med silden!

Propolis tinktur
Bland 100 gram eller 90 ml 70-96% alkohol med 10 gram findelt propolis og lad det trække i nogle uger. Brug kun ren alkohol og ikke husholdnings sprit, som er giftig. Udtrækket filtreres og indeholder nu 10 % propolis tinktur.

Propolis salve
Af propolis tinktur kan du lave din egen propolis salve ved at blande propolis tinktur i kokosolie eller en allerede eksisterende creme.