Tyg det

Vi anbefaler at du bruger det så uforarbejdet som muligt. Tyg det som “tyggegummi”. Du kan sagtens sluge det, men jo længere tid du kan have det i munden, jo længere virkning. Den renset, som ikke er helt så nem at tygge som den rå, kan med fordel tygges ind i almindelig tyggegummi. Sætter du det fast i ganen el.lign. natten over, virker det også mens du sover.

Sørg for altid at have propolis på lager, så du kan tage det så snart en forkølelse eller andet nærmer sig.

NB. Ganske få kan have allergi over for propolis. Du er sikkert ikke en af dem, men ved nu, at propolis allergi kan forekomme hvis du føler ubehag. Vi har endnu ikke oplevet nogle tilfælde.

Apiterapi
KLIK – for at læse alt om hvordan propolis og biernes produkter bruges i naturmedicinen

Andre anvendelsesmuligheder

Propolis snaps
En anden måde at bruge propolis på er som propolis snaps. Man lader en flaske snaps eller Vodka trække på ca 1/2 dl. findelt propolis i ca. 3 uger. Ryst flasken en gang imellem. Derefter sis snapsen og kan evt. sødes med lidt honning. Man har nu en fin gul snaps, som flere af vore kunder har brugt mod en dårlig hals. Smagen er stærk, og man mærker at propolis sætter sig på slimhinderne. Så den egner sig ikke sammen med silden!

Propolis tinktur
Bland 100 gram (90 ml) 70-96% alkohol med 10 gram findelt propolis og lad det trække i nogle uger. Udtrækket filtreres og opløsningen kan bruges til salver, f.eks. honning propolis salve. Selv bruger vi propolis salve til småsår, hudafskrabninger, brandsår, fodsvamp og bumser. NB. Brug ikke husholdningssprit!

Propolis i honning

Det aller sidste propolis granulat i bunden af posen er som pulver. Det kan med fordel blandes sammen med honning. Propolisen virker dermed gennem honningen og giver honningen en særlig smag af vanilje.

En kunde foreslår, at lægge dette propolis fnulder i en lille skål i mikrobølgeovnen 1/2 minut på svag varme med et par dråber vand over. Så er fnulderet blevet blødt og kan nemt samles til en virksom klump, der kan tygges som tyggegummi.

I hæftet Apiterapi kan du på side 19 læse mere om andre anvendelses muligheder, bl.a. hvordan du kan lave din egen propolis tinktur, creme m.m.