Vi anbefaler altid den økologiske propolis taget direkte fra bistadet frem for den der er renset i alkohol og ikke er økologisk. Også selvom den økologiske er mere rå og uensartet i udseende. Det er der flere grunde til, som du kan læse videre om her. Du er også velkommen til at se vores analyserapport for både økologisk og traditionel renset propolis her.

Økologisk ubehandlet propolis

Rå Økologisk propolis direkte fra bistadet, tørret og granuleret. Intet andet.

Vores økologiske propolis er ubehandlet propolis taget direkte fra bistadet. Intet andet. Ingen tilsætninger af nogen art.

Den er nem at tygge og har en god langtidsvirkning pga. dens naturlige indhold af bivoks og harpiks. Du vil måske opleve en svagt “ætsende”, men behagelig fornemmelse i munden, som er dens bakteriedræbende effekt.

Der kan forekomme ganske få træsplinter m.m. i den forsending. Dog ikke noget af hygiejnisk betydning.

Økologisk propolis granulat varieret i størrelse fra 1-15 mm.

Er du til at tygge propolis, anbefaler vi den ubehandlet og økologiske propolis taget direkte fra bistadet. Den tygges nemmere sammen til “tyggegummi”, virker længe og har ikke den samme bitre smag som den der er renset i alkohol. Samtidig er du garanteret et rent naturprodukt fra økologisk biavl, fri for pesticider m.m.

Propolis renset i alkohol

Renset propolis

Renset propolis har været gennem en renseproces i alkohol og fremtræder derfor ren og ensartet i 7-10 mm stykker. Ren propolis uden urenheder.

Den er ikke helt så nem at tygge sammen til “tyggegummi” som den ubehandlet, da alkoholen har opløst de klæbrige harpikser og bivoks..

Når man tygger den har den en let bitter alkohol smag smag i begyndelsen som dog forsvinder efter få minutter.

De bakteriehæmmende egenskaber skulle være de samme som den økologiske, også selvom du ikke mærker den svagt “ætsende” fornemmelse i munden.

Kort sagt fremtræder den alkohol renset mere “pæn” og ensartet, men har en let bitter smag og en ringere “tyggegummi” effekt. Som et propolis udtræk i snaps eller Vodka kan den være vældig fin. Se opskrift på propolis snaps her.