Rå ubehandlet propolis

Rå propolis direkte fra bistadet, tørret og granuleret. Intet andet.

Vores rå propolis er ubehandlet propolis taget direkte fra bistadet. Intet andet. Ingen tilsætninger af nogen art.

Den er nem at tygge og har en god langtidsvirkning pga. dens naturlige indhold af bivoks og harpiks. Du vil måske opleve en svagt “ætsende”, men behagelig fornemmelse i munden, som er dens bakteriedræbende effekt.

Økologisk propolis granulat varieret i størrelse fra 5-10 mm.

Er du til at tygge propolis, anbefaler vi den ubehandlet og økologiske propolis taget direkte fra bistadet. Den tygges nemmere sammen til “tyggegummi”, virker længe og har ikke den samme bitre smag som den der er renset i alkohol. Samtidig er du garanteret et rent naturprodukt fra økologiske biavlere, fri for pesticider m.m.

Propolis renset i alkohol

Renset propolis

Renset propolis har været gennem en renseproces i alkohol og fremtræder derfor ren og ensartet i 7-10 mm stykker. Ren propolis uden urenheder.

Den er ikke helt så nem at tygge sammen til “tyggegummi” som den ubehandlet, da alkoholen har opløst de klæbrige harpikser og bivoks..

Når man tygger den har den en let bitter alkohol smag smag i begyndelsen som dog forsvinder efter få minutter.

De bakteriehæmmende egenskaber skulle være de samme som den rå propolis, også selvom du ikke mærker den svagt “ætsende” fornemmelse i munden.

Kort sagt fremtræder den alkohol renset mere “pæn” og ensartet, men har en let bitter smag i begyndelsen og en ringere “tyggegummi” effekt. Den renset propolis kan med fordel bruges som et udtræk i snaps eller Vodka. Se opskrift på propolis snaps her.