pollen
Pollen indsamlet fra forskellige blomster

Honning er ikke bare honning. Den har en lang række helbredende egenskaber, som du kan læse mere om i heftet Apiterapi.

Pollen og Propolis er også beskrevet i hæftet Apiterapi. De er produkter som bierne samler, men som kun optræder i meget små mængder i selve honningen. For at udvinde pollen og propolis, må disse høstes separat, da de ikke som honning, kan slynges ud af tavlerne. Både pollen og propolis har nogle helt særlige egenskaber, der gør dem meget værdifulde, både hvad angår smag og sundhed.

Pollen bruger vi gerne på morgengrød, på tykmælk, på brød m.m. og får på den måde et vigtigt tilskud af vitaminer, mineraler, aminosyrer m.m. Næringsmæssigt overgår Pollen så godt som alle andre næringsmidler og forstærker honningens blomstersmag.

Propolis i bistade

Honning med Propolis er en oplevelse for sig selv. Den har først en lidt vanilje smag som ender med en anis/mynte agtig smag. Hvis en forkølelse nærmer sig plejer vi at tage 1 tsk. honning med propolis flere gange i løbet af dagen. Men uanset om man er forkølet eller ej er den en lækker variant på brød m.m. Den ligner karamel i bistadet, smager som lakrids og har i århundrede været brugt som et antiseptisk og antibiotisk middel. I heftet Apiterapi står der meget mere om propolis og dens egenskaber.