Bornholmsk Natur Honning

Honning af høj kvalitet

1 bi i honningcelle

Honning fra “Honninghuset” er af særlig høj kvalitet. Vi har siden 1989 produceret honning fra ca. 30 bistader med fokus på kvalitet, smag og helse.

Efter gamle traditioner bliver honningen håndrørt uden opvarmning for at bevare enzymer, smag, aroma og en perfekt cremet konsistens.

Vi går ikke på kompromis med kvaliteten, hvad du også vil opleve, når du har smagt vores honning.

Honningen sælges via vores vejbod og fra gårdsalg. Se linket “Salgssteder“.

Honningboden ved Østerlars

Fra vores vejbod 2 km. uden for Østerlars mod Rønne (se kort), kan du købe 3 helt unikke og forskellige slags Bornholmsk honning.

Vælg mellem en friskt nyslynget  og flydende honning, som er særlig egnet oven på en syrlig yoghurt eller eller på pandekager med creme fraise eller is og en ikke for fast cremet og koldrørt blomsterhonning. Derudover en rigtig “fuldkorns” honning hvor biernes indsamling af det nærringsrige pollen også er med. Vores egen favorit, som kun fås fra “Honninghuset”.

Honningen koster 40 kr. pr. glas eller 3 for 100,- (frit valg).

Hvor kommer honningen fra?

Honningurt

Honningen kommer fra et område der hedder “Bøgebjerg” lidt uden for Østerlars. Et fredet naturområde bestående af fredsskov, eng og overdrev hvorfra bierne har samlet nektar fra vilde urter, træer og buske. Dominerende trækkilder er:

Vilde kirsebær, ahorn, slåen, lind, skovhindbær, brombær, mælkebøtte, hvidkløver, pil m.m. 

Hvem er vi?

Vi er en lille familie på Bornholm, der lever et enkelt og kristent selvforsynerliv. Vi bor i en lysning i skoven lidt uden for Østerlars.
På mange måder, som var det i gamle dage. Vi passer vore egne bier, dyrker grøntsager til hele året, maler mel til brød, presser æbler til æblemost og restaurerer hus med ler og komøg. Et liv langt fra de flestes måde at leve på.

I 2010 skete der noget meget usædvanligt. Noget der fik gulvet til at brase sammen og ændre vores liv totalt. Det var efter en længere rejse til New Zealand, hvor vi tog vores livs største og vigtigste beslutning. Læs mere……

Honningen høstes

Video om honning fra bi til bord er under vejs. Kommer snart.